Borani nedir, nasıl yapılır?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir tencerede karıştırılır. Güveç gibi servis tabağına dizildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Borani mezesi nasıl yapılır?
Borani için, doğranmış soğan ve sarımsağı bir tavada zeytinyağında kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
Borani nedir yoğurtlu?
Borani, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir atıştırmalıktır. Borani ıspanak ve diğer malzemelerle hazırlanır ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde, özellikle Van ve Isparta’da farklı şekillerde hazırlanır. Yalvaç ve Mecitözü bölgelerinde iki türü vardır: ıspanaklı ve fasulyeli.
Borani nedir Elazığ?
Tarihi kentte özellikle kış aylarında misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanan “Borani”, kuşbaşı et, pazı, nohut ve soya fasulyesinin haşlanıp yağda kızartılmasıyla hazırlanan, üzerine bulgur köftesi eklenerek sarımsaklı yoğurtla servis edilen et yemekleri arasında önemli bir lezzet olarak öne çıkıyor.
Ispanak yoğurtlaması nasıl yapılır?
Tavaya zeytinyağı ekleyin, soğanları incecik doğrayın, tavaya ekleyin ve soğanları kavurun. Soğanlar renk değiştirdiğinde ıspanağı ekleyin ve beş dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın. Sarımsağı rendeleyin, yoğurdu su veya ev yapımı yoğurtla seyreltin, biraz tuz ekleyin ve yoğurt hazır.
Borani çeşitleri nelerdir?
Borani veya diğer adıyla boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir. Soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi ve bakla boraniyesi gibi çeşitleri vardır.
Urfa borani nedir?
Urfa Keme Boranısı Yemeği / Şanlıurfa Keme Boranısı Köftelik ince bulgur, keme mantarı, yörede yetiştirilen İvesi kuzusu, tescilli coğrafi işaretli Şanlıurfa biberi ve Şanlıurfa sade tereyağı/Urfa yağından yapılan yöresel bir yemektir.
Zengin meze nasıl yapılır?
Zengin bir tarif nasıl yapılır? Kahvaltıda kebapların yanında servis edebileceğiniz iştah açıcı bir meze salatası. Domates, soğan, maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp, baharatları, yağı ve mayayı diğer malzemelerle karıştırıp sunuma hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Pazı yoğurtlu nasıl yapılır?
Yoğurtlu pazı mezesi nasıl yapılır? Pazıyı incecik doğrayın ve soğanla birlikte kavurun. Tüm suyu çekince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Bir tavada yağı, biberi ve cevizleri kavurun. Üzerine koyun ve servis edin. Yoğurtlu pazı mezesi tarifiniz hazır. Afiyet olsun!12 Aralık 2023
Kabak borani çorba mı?
Hatay’a özgü bir diğer borani çorbası çeşidi ise kabak borani çorbasıdır (boraniye). Hazırlaması kolay ama tadı da bir o kadar güzel bir yemektir.
Ispanaklı borani nedir?
Ispanak Borani Nedir? Ispanak Borani, Borani Esfenaj olarak da bilinir, çoğunlukla ıspanak ve yoğurttan oluşan geleneksel bir Fars yemeğidir. Yemek genellikle zengin ve lezzetli bir sos veya garnitür oluşturmak için bir araya gelen sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlar içerir.
Borani yemeğinin yanında ne gider?
Pazı borani ile ne yapılır diye düşünüyorsanız; basit, ıslak kek, pazı borani, nohutlu pilav ve sebzeli köfte harika menü seçenekleri olacaktır.
Elazığ’ın en ünlü yemeği nedir?
Ülkenin her yerinde meşhur olan Harput köftesi, Balakgazi böreği ve en lezzetlisi sadece Elazığ’da yenebilen kara kavurma, Dolanger tatlısı ve daha niceleri. Örneğin, yerel gıda pazarlarında genellikle sosis ve ceviz olarak satılan Orcik de bir Elazığ lezzetidir ve Elazığ’da evde yapılır.
Cavzer nasıl yapılır?
2. Cavzer. Bulgur, ayran, tereyağı, un, su ve tuzdan yapılan yöresel bir yemek olan Cavzer için önce su kaynatılır ve ardından bulgur eklenerek pişmeye bırakılır. Bulgur piştikten ve suyu çekildikten sonra üzerine un serpilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
Sırın nerenin yemeğidir?
Şirin – Elazığ Mümkün olduğunca az su ekleyip iyice yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın, parçaları orta büyüklükte açın ve sıcak fırın tepsisine dizin.
Ispanak ezmesi nasıl yapılır?
Ispanağı pişirin ve mutfak robotundan geçirin. Soğanı doğrayın ve tavadaki yağda kızartın. Bir karıştırma kabında ıslatılmış ve sıkılmış galeta ununu, ıspanağı ve sotelenmiş soğanları karıştırın. Bir servis tabağına koyun.
Ispanaklı borani nedir?
Ispanak Borani Nedir? Ispanak Borani, Borani Esfenaj olarak da bilinir, çoğunlukla ıspanak ve yoğurttan oluşan geleneksel bir Fars yemeğidir. Yemek genellikle zengin ve lezzetli bir sos veya garnitür oluşturmak için bir araya gelen sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlar içerir.
Patates borani nerenin yemeğidir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum iline özgü çok pratik ve lezzetli bir yemektir. İklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle patates, eski çağlardan beri Erzurum mutfağının en popüler sebzesi olmuştur.
Ispanak borani hangi yöreye ait?
Hadi gelin önce ıspanak borani yemeği hangi yöreye aitmiş öğrenelim sonra tüm püf noktalarına ve tarif detaylarına geçelim. Ispanak borani yemeği Hatay yöresine ait diyebiliriz ama bazı yörelerde içine başka malzemeler de eklenerek hazırlanır.